Ga terug

Rendang met groenten, met pitabrood en muntyoghurt

Bereidingstijd 40 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediënten
  

  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 200 g broccoliroosjes
  • 200 g witte reuzenbonen of limabonen (blikje)
  • 1 ui
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 lente-ui
  • 2 el pompoenpitten
  • sap van een ½ citroen
  • 200 ml (plantaardige) yoghurt
  • 15 g muntblaadjes
  • 1 pitabrood
  • peper
  • 1 tl chiliflakes optioneel
  • 1 pakje Indonesische Rendang Kruidenpasta
  • 200 ml kokosmelk*
  • een draai van de zeezoutmix molen kokos citroen en koriander

Method
 

  1. Blancheer de broccoli- en bloemkoolroosjes 5 minuten tot ze beetgaar zijn en spoel koud
  2. Spoel de reuzenbonen goed af
  3. Snipper de ui en snijd de lente-ui in ringen
  4. Verhit de olie in de wok en bak hierin heel kort de ui (houd de lente-ui apart voor later)
  5. Voeg de kruidenpasta en de kokosmelk toe en roer door tot de kruidenpasta goed door de kokosmelk is opgenomen
  6. Doe de geblancheerde broccoli, bloemkool en de bonen erbij
  7. Laat ongeveer 10 minuten zacht sudderen
  8. Maak ondertussen de munt-yoghurt:
  9. Hak hiervoor de munt fijn
  10. Roer deze door de yoghurt en druppel er een beetje citroensap naar smaak bij
  11. Breng de dip op smaak met peper en de zeezoutmix kokos, citroen en koriander en eventueel wat chiliflakes
  12. Verwarm het pitabrood en snijd in 4 punten
  13. Snijd de punten open en verdeel over 4 borden
  14. Schep de groentenrendang erop en een lepel munt-yoghurt
  15. Garneer het geheel met de lente-ui ringen en pompoenpitten

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade