Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Rendang met groenten, met pitabrood en muntyoghurt
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
40
minuten
min
Gang
Hoofdgerechten
Porties
4
personen
Ingredients
200
g
bloemkoolroosjes
200
g
broccoliroosjes
200
g
witte reuzenbonen of limabonen
(blikje)
1
ui
1
el
plantaardige olie
2
lente-ui
2
el
pompoenpitten
sap van een ½ citroen
200
ml
(plantaardige) yoghurt
15
g
muntblaadjes
1
pitabrood
peper
1
tl
chiliflakes
optioneel
1
pakje Indonesische Rendang Kruidenpasta
200
ml
kokosmelk*
een draai van de zeezoutmix molen kokos
citroen en koriander
Instructions
Blancheer de broccoli- en bloemkoolroosjes 5 minuten tot ze beetgaar zijn en spoel koud
Spoel de reuzenbonen goed af
Snipper de ui en snijd de lente-ui in ringen
Verhit de olie in de wok en bak hierin heel kort de ui (houd de lente-ui apart voor later)
Voeg de kruidenpasta en de kokosmelk toe en roer door tot de kruidenpasta goed door de kokosmelk is opgenomen
Doe de geblancheerde broccoli, bloemkool en de bonen erbij
Laat ongeveer 10 minuten zacht sudderen
Maak ondertussen de munt-yoghurt:
Hak hiervoor de munt fijn
Roer deze door de yoghurt en druppel er een beetje citroensap naar smaak bij
Breng de dip op smaak met peper en de zeezoutmix kokos, citroen en koriander en eventueel wat chiliflakes
Verwarm het pitabrood en snijd in 4 punten
Snijd de punten open en verdeel over 4 borden
Schep de groentenrendang erop en een lepel munt-yoghurt
Garneer het geheel met de lente-ui ringen en pompoenpitten
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade