Ingrediënten
Method
- Giet de Jackfruit af, spoel onder de kraan goed af en laat uitlekken in een vergiet
- Snipper de ui en de knoflook. Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui op laag vuur zacht. Voeg de knoflook, kruidenpasta en overige specerijen toe en roerbak het geheel een paar minuten zodat de smaken vrijkomen.
- Voeg de jackfruit, de kokosmelk, de gedroogde paddenstoelen en het water toe en laat het geheel een uur pruttelen op zacht vuur. Houd het eerste half uur het deksel op de pan, verwijder dan, voeg de sojasaus en zoete ketjap toe en laat nog een half uur zachtjes koken en laat het vocht zeker tot de helft verdampen.
- Rooster de kokosrasp op laag vuur in een droge koekenpan tot hij goudbruin kleurt. Roer tussentijds met een houten lepel en pas op dat de rasp niet verbrandt
- Voeg de rasp vlak voor het eind van de kooktijd toe aan de rendang. Houd wat achter voor de garnering
- Doe voor de atjar van rodekool de azijn met de suiker en specerijen in een pan en verwarm zodat de suiker oplost. Draai het vuur uit en laat afkoelen. Snijd de rodekool in dunnen repen. Giet het azijnmengsel erover, hussel door elkaar en zet weg tot gebruik
- Serveer de rendang met witte rijst en atjar en eventueel wat fijngehakte selderij
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade