Ga terug

Rode Linzensoep uit de cooking bag

Bereidingstijd 15 minuten
90 minuten wachttijd 45 minuten
Gang: Hoofdgerechten, Lunchgerechten

Ingrediënten
  

  • 1 flinke scheut olijfolie 2
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijnzaad gemalen
  • 1 grote ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 groente- of kruidenbouillonblokjes
  • 175 g rode linzen
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 middelgrote aardappel
  • ½ winterwortel

Equipment

  • 1 cooking bag

Method
 

  1. Schil de aardappel en wortel en snijd in kleine stukjes
  2. Snipper de ui en was de linzen
  3. Verhit de olie in een pan op laag vuur en voeg het komijnzaadpoeder en de paprikapoeder toe. Laat even geuren
  4. Fruit de ui glazig en voeg de tomatenpuree toe. Daarna de knoflook, aardappel, wortel en linzen.
  5. Roerbak kort, voeg 1 liter (heet) water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook
  6. laat 3 minuten doorkoken en plaats de pan vervolgens met deksel in de Cooking bag.
  7. Na 1-1,5 uur is de soep gaar, maar de smaak komt beter tot zijn recht als je de soep langer laat staan. Ook de volgende dag smaakt de soep heerlijk. Zet na het bereiden dan wel in de koelkast