Ingrediënten
Method
- Doe de quinoa in een pan met 500 ml water en wat zout
- Breng dit geheel aan de kook en laat daarna zachtjes doorkoken tot de quinoa het water heeft opgenomen (ca. 10-12 minuten)
- Zet het vuur uit, roer door en laat de quinoa afkoelen met het deksel op de pan
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm groot
- Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal samen met de gember, rode pepers, knoflook, olijfolie en koriandersteeltjes
- Breng op smaak met vers gemalen peper en zout
- Zet de ovenschaal in de oven en rooster de groenten in ongeveer 30-35 minuten gaar
- Rooster ondertussen de pompoenpitten in een droge koekenpan op hoog vuur tot ze bruin kleuren.
- Pas op dat de pitjes niet verbranden. Houd de pitjes apart
- Doe de quinoa in een grote kom en voeg de geroosterde pompoen, het limoensap en de verse kruiden toe. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout
- Strooi de pompoenpitten hierover en brokkel de feta in stukken over de salade
- Verdeel de rucola over 4 borden en verdeel de quinoasalade over de borden
- Besprenkel met olijfolie
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip: Eet de salade met ciabatta