Ga terug

Salade van fairtrade quinoa en geroosterde pompoen

Bereidingstijd 45 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediënten
  

  • 300 g quinoa*
  • 1.5 kg pompoen
  • 3 cm verse gember, geschild en fijn gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 2 rode pepers, fijn gesneden
  • 3 el olijfolie
  • half bosje koriandersteeltjes, grof gehakt
  • 200 geitenkaas of feta
  • 50 g zonnebloempitten
  • sap van 1 limoen
  • paar takjes verse munt, de blaadjes
  • paar takjes verse koriander, de blaadjes
  • 150 g rucola
  • vers gemalen zeezout*
  • vers gemalen peper

Method
 

  1. Doe de quinoa in een pan met 500 ml water en wat zout
  2. Breng dit geheel aan de kook en laat daarna zachtjes doorkoken tot de quinoa het water heeft opgenomen (ca. 10-12 minuten)
  3. Zet het vuur uit, roer door en laat de quinoa afkoelen met het deksel op de pan
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C
  5. Verwijder de schil en de pitten van de pompoen en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm groot
  6. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal samen met de gember, rode pepers, knoflook, olijfolie en koriandersteeltjes
  7. Breng op smaak met vers gemalen peper en zout
  8. Zet de ovenschaal in de oven en rooster de groenten in ongeveer 30-35 minuten gaar
  9. Rooster ondertussen de pompoenpitten in een droge koekenpan op hoog vuur tot ze bruin kleuren.
  10. Pas op dat de pitjes niet verbranden. Houd de pitjes apart
  11. Doe de quinoa in een grote kom en voeg de geroosterde pompoen, het limoensap en de verse kruiden toe. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout
  12. Strooi de pompoenpitten hierover en brokkel de feta in stukken over de salade
  13. Verdeel de rucola over 4 borden en verdeel de quinoasalade over de borden
  14. Besprenkel met olijfolie

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip: Eet de salade met ciabatta