Ga terug

Stoofpotje met driekleurenrijst

Bereidingstijd 30 minuten
stooftijd 2 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediƫnten
  

  • 800 g sukadelappen in dobbelsteentjes
  • klontje boter
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 100 g tomatenpuree
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 laurierblaadje
  • 400 g aardappel in blokjes
  • 400 g wortel of pompoen in blokjes
  • 400 g boontjes afgehaald en gebroken
  • bakbanaan
  • Zeezoutmix chilipeper
  • 50 ml biologische Sojasaus*
  • 1-2 el Sambal Oelek
  • 300 g Basmatirijst*

Method
 

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met de zeezoutmix
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin
  3. Voeg de ui en knoflook toe en fruit even mee
  4. Blus af met de sojasaus
  5. Voeg de tomatenpuree, de sambal, het laurierblad, de oregano en 500 ml heet water toe en dek af
  6. Laat het vlees ca. 2 uur sudderen op laag vuur
  7. Kijk af en toe of er nog wat vocht bij moet
  8. Voeg na 2 uur de groenten toe en stoof nog 20-30 minuten mee
  9. Breng intussen een pan met een ruime hoeveelheid water met een snuf zout aan de kook en bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  10. Serveer de stoofpot met de rijst en de gebakken banaan

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade