Ga terug

Thaise groene curry met jackfruit

Bereidingstijd 40 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui
  • 1 zoete aardappel
  • 100 g boerenkool
  • 80 g kikkererwten
  • 15 g koriander
  • 25 g hazelnoten
  • plantaardige olie
  • 1 blik jackfruit*
  • 400 ml kokosmelk*
  • 1 pakje Thaise groene curry*

Method
 

  1. Spoel het jackfruit af, laat goed uitlekken en snijd in gelijke stukken
  2. Snipper de ui, snijd de zoete aardappel in blokjes van ongeveer 1 cm en snijd de boerenkool grof
  3. Hak de koriander en hazelnoten
  4. Spoel de kikkererwten af en laat ook deze goed uitlekken
  5. Verwarm twee eetlepels olie in een wok of pan met dikke bodem en bak hierin de ui en de zoete aardappelblokjes
  6. Doe de currypasta erbij en bak even mee
  7. Voeg de kokosmelk toe, roer goed door tot de pasta is opgelost en doe de jackfruit erbij
  8. Laat het geheel al roerend zachtjes sudderen tot de zoete aardappel beetgaar is
  9. Doe de boerenkool en kikkererwten erbij en warm nog even door
  10. Bestrooi de curry voor serveren met de gehakte hazelnoten en de koriander
  11. Lekker met platbrood of noedels

Notities

Ingrediƫnten met * zijn fairtrade