Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische gele linzencurry met rijst
Recept afdrukken
Pin Recipe
Bereidingstijd
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerechten
Porties
4
personen
Ingredients
2
el
olijfolie
2
rode uien, gepeld en grof gesnipperd
1
flinke courgette, in blokjes
1
venkelknol, schoongemaakt en in repen (houd wat groen apart)
1
zoete aardappel van ca. 200 g, geschild en in plakjes
1
blik
linzen, 400 g, uitgelekt
300
g
Basmati rijst*
1
pakje Gele Curry Kruidenpasta*
1
blik
Kokosmelk 400 ml.*
Instructions
Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit de olie in een hapjespan en voeg de uisnippers toe
Voeg de groenten en de plakjes aardappel toe en bak dit enkele minuten mee
Voeg de gele curry toe en bak deze ook even mee
Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook
Laat de curry op laag vuur pruttelen tot de groenten beetgaar zijn
Voeg als laatste de linzen toe en verwarm het gerecht nog enkele minuten
Serveer de rijst in een schaal en schep de gele linzencurry erbij
Garneer het gerecht met enkele takjes venkelgroen
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade