Ga terug

Vegetarische hachee van Jackfruit

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 44 minuten
Totale tijd 53 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands

Ingrediënten
  

  • 4 rode ui
  • 600 g Jackfruit*
  • 1 el bloem
  • 150 ml rode wijn*
  • 2 tl sojasaus
  • ½ blokje groente bouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 kruidnagels
  • olijfolie
  • 3 el appelstroop
  • 3 tl tomatenpuree
  • 1 tl mosterd

Method
 

  1. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een braadpan. Snijd de uien grof en bak in de olijfolie
  2. Haal de Jackfruit uit het blik en spoel goed af. Pluk de Jackfruit in grove stukken. Snijd het harde uiteinde eraf en snijd dat fijn. Trek de Jackfruit eventueel alvast wat uit elkaar om draadjes te creëren
  3. Voeg de Jackfruit toe aan de ui. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe. bak ongeveer 5 minuten
  4. Roer nu de bloem erdoor en blus af met de rode wijn en sojasaus. Voeg het bouillonblokje, laurierblaadje, kruidnagels, appelstroop, mosterd en tomatenpuree toe en roer goed door
  5. Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten zacht pruttelen. Roer af en toe door en zorg dat de Jackfruit nog mooier draadjesachtig wordt. laat de Jackfruit niet droog koken. Voeg eventueel extra water toe.
  6. Verwijder de laurier en kruidnagels
  7. Serveer met aardappelpuree en groente

Notities

Ingrediënten met* zijn fairtrade