Ingrediënten
Method
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een braadpan. Snijd de uien grof en bak in de olijfolie
- Haal de Jackfruit uit het blik en spoel goed af. Pluk de Jackfruit in grove stukken. Snijd het harde uiteinde eraf en snijd dat fijn. Trek de Jackfruit eventueel alvast wat uit elkaar om draadjes te creëren
- Voeg de Jackfruit toe aan de ui. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe. bak ongeveer 5 minuten
- Roer nu de bloem erdoor en blus af met de rode wijn en sojasaus. Voeg het bouillonblokje, laurierblaadje, kruidnagels, appelstroop, mosterd en tomatenpuree toe en roer goed door
- Doe het deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten zacht pruttelen. Roer af en toe door en zorg dat de Jackfruit nog mooier draadjesachtig wordt. laat de Jackfruit niet droog koken. Voeg eventueel extra water toe.
- Verwijder de laurier en kruidnagels
- Serveer met aardappelpuree en groente
Notities
Ingrediënten met* zijn fairtrade