Ingrediënten
Method
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking en spoel goed koud
- Fruit de ui en knoflook glazig in een koekenpan. Voeg de Thaise groene curry kruidenpasta toe en bak al roerend kort mee. Roer het curry mengsel samen met de gehakte kruiden, sap van een halve limoen en de honing door de yoghurt tot een saus
- Blancheer in de tussentijd de erwten en peultjes
- Snijd de komkommer doormidden en schraap met een kleine lepel de zaadlijst eruit. Snijd de halve komkommers in gelijke plakken
- Roer de yoghurt/curry saus door de afgekoelde pasta. Voeg de peulen, komkommer, erwten en spinazie toe en roer goed door. Gebruik eventueel wat extra olie wanneer de pasta wat droog is. Breng de salade op smaak met peper en zout en eventueel nog limoensap naar smaak
- Schep de salade in een salade schaal en strooi er de gebakken uitjes en pinda’s over
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
Tip: voeg wat in blokjes gesneden (Fairtrade Original) mango toe
- Lekker als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een BBQ
- Ook gemakkelijk mee te nemen voor een picknick
- Door de groene kruidenpasta kun je kaas achterwege laten en blijft de salade lekker fris