Gang lunchgerecht, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4personen
Ingredients
2eieren
8 dikke plakken oud wit brood
1tlgemberpoeder
1 tlkaneel
snufzout
1elkokosrasp
ROOM
1elsuiker
1vanillestokje
chiliflakesoptioneel
muntoptioneel
1blikAnanasschijven*
200mlKokosmelk*
Instructions
Doe de eieren samen met de kokosmelk, gemberpoeder, kaneel, beetje zout in een kom en schep hier eventueel een beetje siroop uit het blik van de ananasschijven bij. Roer alles tot een glad beslag.
Schep voor de room de vaste kokosroom af van het waterige gedeelte en klop samen met de suiker en het vanillemerg met een mixer tot een lobbige room. De laag vaste kokosroom krijg je het beste door het blik een nacht van te voren in de koelkast te zetten.
Snijd het brood in gelijke stukken van ongeveer 5 centimeter. En week deze kort in het beslag.
Verwarm een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak hierin de stukken brood om en om tot ze mooi bruin zijn. Bestrijk als laatst de stukjes brood aan 1 kant met een beetje honing en draai ze nog een keer om zodat ze een mooi knapperig korstje krijgen.
Leg het brood op een schaal en bestrooi met de kokosrasp. Bak in dezelfde koekenpan de ananasschijven kort om en om in wat kokosolie tot ze licht gaan kleuren.
Leg de gebakken ananas bij het brood op de schaal en maak af met de opgeslagen room.
Notes
Ingrediënten met* zijn fairtradeTip: Dit gerecht kan eigenlijk altijd: ook als feestelijk ontbijtje, brunch of lunch. Romig door de kokosmelk, friszoet door de ananas en net even anders door de kruiden. Houd je van een beetje pit? Spice it up met de de chili flakes!Bevalt de kokosroom je? Probeer dan ook eens vruchtencrumble met kokosroom en noten