Ga terug

Wortelsoep met gember, amandelen en feta

Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingredients
  

  • 500 g wortelen
  • 1 ui
  • stuk gember van 5 cm.
  • 750 ml. groentebouillon
  • 400 ml. fairtrade kokosmelk*
  • olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • 100 g geroosterde amandelen
  • 200 g feta
  • bosje koriander

Instructions
 

  • Snijd de wortelen, ui en knoflook in stukken
  • Schil de gember en snijd in stukken
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook. Doe de wortel en gember erbij en bak alles even kort mee. Breng op smaak met peper en zout
  • Schenk de groetebouillon erbij en breng alles aan de kook
  • Laat de groenten 20 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur
  • Pureer de soep in een blender of met een staafmixer mooi glad
  • Doe de kokosmelk erbij en knijp de limoen uit
  • Warm de soep nu nog even op, maar breng niet meer aan de kook
  • Serveer de soep met stokbrood, de geroosterde amandelen, blokjes feta en blaadjes koriander

Notes

Ingrediënten met * zijn fairtrade