Feestelijke lamsbout met spicy pompoen
Ingrediënten
- 1 lamsbout (ca. 800g) op kamertemp.
- 1 flespompoen, schoongemaakt en in blokjes
- ½ kaneelstokje, bij voorkeur Ceylon
- 80 ml olijfolie
- 2 flinke tenen knoflook, 1 in plakjes, 1 geperst
- 2 takjes rozemarijn, naaldjes gerist
- 2 bloedsinaasappels, 1 geperst en 1 in plakken
- Molen zeezout mix groene kruiden
- Molen zeezoutmix chilipeper
- 2 el Tropische honing vloeibaar*
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200°C
- Leg de pompoenblokjes in een braadslede
- Verkruimel het kaneelstokje erboven, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en maal er zeezout chilipeper boven
- Plaats 20 min. in de oven, haal de schaal eruit en draai de temperatuur naar 175°C
- Snijd inkepingen in de lamsbout, steek er plakjes knoflook en naaldjes rozemarijn in.
- Maak een marinade van 50 ml. olijfolie, 50 ml. sinaasappelsap en de honing
- Laat de lamsbout hierin marineren
- Verhit olijfolie in een ovenbestendige braadpan
- Maal zeezout groene kruiden boven de bout, haal deze uit de marinade en braad rondom bruin.
- Giet 3 el. marinade over de lamsbout en plaats ca. 60 min. in de oven (tot een kerntemperatuur van 65°C)
- Pers een teen knoflook uit boven de overgebleven marinade en besprenkel hiermee de lamsbout tussendoor
- Bak de laatste 15 min. de plakken sinaasappel en geroosterde pompoenblokjes mee
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
wijntip: Cabernet Sauvignon (rood), Zuid Afrika