Hoofdgerechten – lam

 

 

Feestelijke lamsbout met spicy pompoen

Bereidingstijd 30 minuten
Porties: 4 personen
Gang: Hoofdgerechten

Ingrediënten
  

  • 1 lamsbout (ca. 800g) op kamertemp.
  • 1 flespompoen, schoongemaakt en in blokjes
  • ½ kaneelstokje, bij voorkeur Ceylon
  • 80 ml olijfolie
  • 2 flinke tenen knoflook, 1 in plakjes, 1 geperst
  • 2 takjes rozemarijn, naaldjes gerist
  • 2 bloedsinaasappels, 1 geperst en 1 in plakken
  • Molen zeezout mix groene kruiden
  • Molen zeezoutmix chilipeper
  • 2 el Tropische honing vloeibaar*

Method
 

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C
  2. Leg de pompoenblokjes in een braadslede
  3. Verkruimel het kaneelstokje erboven, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en maal er zeezout chilipeper boven
  4. Plaats 20 min. in de oven, haal de schaal eruit en draai de temperatuur naar 175°C
  5. Snijd inkepingen in de lamsbout, steek er plakjes knoflook en naaldjes rozemarijn in.
  6. Maak een marinade van 50 ml. olijfolie, 50 ml. sinaasappelsap en de honing
  7. Laat de lamsbout hierin marineren
  8. Verhit olijfolie in een ovenbestendige braadpan
  9. Maal zeezout groene kruiden boven de bout, haal deze uit de marinade en braad rondom bruin.
  10. Giet 3 el. marinade over de lamsbout en plaats ca. 60 min. in de oven (tot een kerntemperatuur van 65°C)
  11. Pers een teen knoflook uit boven de overgebleven marinade en besprenkel hiermee de lamsbout tussendoor
  12. Bak de laatste 15 min. de plakken sinaasappel en geroosterde pompoenblokjes mee

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
wijntip: Cabernet Sauvignon (rood), Zuid Afrika
 
Share
Wereldwinkel Pijnacker