
Ingrediënten
Method
- Verwarm de oven voor tot 200°C
- Leg de pompoenblokjes in een braadslede
- Verkruimel het kaneelstokje erboven, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en maal er zeezout chilipeper boven
- Plaats 20 min. in de oven, haal de schaal eruit en draai de temperatuur naar 175°C
- Snijd inkepingen in de lamsbout, steek er plakjes knoflook en naaldjes rozemarijn in.
- Maak een marinade van 50 ml. olijfolie, 50 ml. sinaasappelsap en de honing
- Laat de lamsbout hierin marineren
- Verhit olijfolie in een ovenbestendige braadpan
- Maal zeezout groene kruiden boven de bout, haal deze uit de marinade en braad rondom bruin.
- Giet 3 el. marinade over de lamsbout en plaats ca. 60 min. in de oven (tot een kerntemperatuur van 65°C)
- Pers een teen knoflook uit boven de overgebleven marinade en besprenkel hiermee de lamsbout tussendoor
- Bak de laatste 15 min. de plakken sinaasappel en geroosterde pompoenblokjes mee
Notities
Ingrediënten met * zijn fairtrade
wijntip: Cabernet Sauvignon (rood), Zuid Afrika
