Hoofdgerechten – lam

Kebab met aubergine-salade

Bereidingstijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden Oosten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400-500 gr lams- of rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • ½ citroen in parten
  • 4 pitabroodjes
  • 1 pakje Kebab kruidenpasta*

Instructies
 

  • Meng de kebab-kruidenpasta met het gehakt, het ei en de paneermeel goed door elkaar en verdeel het gehakt in balletjes van ongeveer 50 gram per stuk. Maak van elke bal een worstje en prik hier een satéprikker door
  • Begin alvast met het bereiden van de aubergine salade
  • Smeer de kebab in met een beetje olijfolie en gril ze op een hete grilplaat of pan rondom tot ze gekleurd en gaar zijn in ongeveer 10 à 12 minuten
  • Serveer de kebab met de citroenparten, aubergine salade, vers pitabrood en eventueel nog wat extra yoghurt

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade

 

Feestelijke lamsbout met spicy pompoen

Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerechten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 lamsbout (ca. 800g) op kamertemp.
  • 1 flespompoen, schoongemaakt en in blokjes
  • ½ kaneelstokje, bij voorkeur Ceylon
  • 80 ml olijfolie
  • 2 flinke tenen knoflook, 1 in plakjes, 1 geperst
  • 2 takjes rozemarijn, naaldjes gerist
  • 2 bloedsinaasappels, 1 geperst en 1 in plakken
  • Molen zeezout mix groene kruiden*
  • Molen zeezoutmix chilipeper*
  • 2 el Tropische honing vloeibaar*

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor tot 200°C
  • Leg de pompoenblokjes in een braadslede
  • Verkruimel het kaneelstokje erboven, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en maal er zeezout chilipeper boven
  • Plaats 20 min. in de oven, haal de schaal eruit en draai de temperatuur naar 175°C
  • Snijd inkepingen in de lamsbout, steek er plakjes knoflook en naaldjes rozemarijn in.
  • Maak een marinade van 50 ml. olijfolie, 50 ml. sinaasappelsap en de honing
  • Laat de lamsbout hierin marineren
  • Verhit olijfolie in een ovenbestendige braadpan
  • Maal zeezout groene kruiden boven de bout, haal deze uit de marinade en braad rondom bruin.
  • Giet 3 el. marinade over de lamsbout en plaats ca. 60 min. in de oven (tot een kerntemperatuur van 65°C)
  • Pers een teen knoflook uit boven de overgebleven marinade en besprenkel hiermee de lamsbout tussendoor
  • Bak de laatste 15 min. de plakken sinaasappel en geroosterde pompoenblokjes mee

Notities

Ingrediënten met * zijn fairtrade
wijntip: Cabernet Sauvignon (rood), Zuid Afrika
 
Share
Wereldwinkel Pijnacker