Divers

Dromenvanger

dromenvanger 2

De dromenvanger bestaat meestal uit een metalen cirkel, die omwikkeld is met garen en waarin een web geweven is. Soms bestaat een dromenvanger uit grote en kleinere cirkels. Hang de dromenvanger boven je bed om de dromen en visioenen te vangen. De goede dromen worden opgevangen in het levensweb en door de mens meegedragen in het leven. De slechte of kwade dromen vallen door de gaten in het web en maken niet langer deel uit van je leven

De meeste dromenvangers worden gemaakt in Indonesië. Maar de dromenvanger is een internationaal artikel en kan ook uit Latijns- en Midden Amerika vandaan komen

Vriendenkring of Danskring

vriendenkring mexico
                  Mexico

Dit is een stenen replica van een ceremoniële danskring, met in het midden plaats voor een waxinelichtje. Dit soort danskringen vindt zijn oorsprong in de Mexicaanse deelstaat ‘Jalisco’. Bij archeologische opgravingen zijn eeuwenoude sporen gevonden van de Indianenvolken, die hier destijds woonden. Men vond o.a. afbeeldingen van paleizen en van dit soort danskringen. Vermoedelijk werd in de paleizen deze ceremoniële dans opgevoerd. De danskring symboliseert verbondenheid en is te koop in diverse vormen en maten

Lampen

lamp capiz indonesi     lamp capiz 2 indonesi     lamp wit schelp indonesi
                                                                        Handgemaakte lamp van witte schelpen

Filipijnse en Indonesische vissers halen oesterachtige lichtdoorlatende schelpen binnen. Van de schelpen worden sfeervolle doorschijnende siervoorwerpen in verschillende kleuren gemaakt, van staande lampen tot doosjes en kleine sfeerlichtjes.

Ramen en lampen
De oesterachtige capiz-schelp lijkt van parelmoer. Hij is doorschijnend, vrij groot en bijna plat. Vroeger werden de schelpen dan ook wel gebruikt voor ramen in huizen en kerken. In combinatie met hout zien die ramen eruit als glas-in-lood.
Capiz is vrij gemakkelijk te bewerken. Als je het een nachtje in water laat liggen, is het zacht genoeg om er vormen uit te snijden. Nat en zacht kan capiz ook ‘gekneed’ worden tot bollere vormen, zoals schaaltjes en lampen. Als het materiaal droogt wordt het weer hard. Dan kan het geschilderd worden, en gelakt om het sterker te maken.

Huisvesting

Samen met de importeur maken de producenten eigentijdse ontwerpen, die aansluiten bij de West-Europese smaak. Daarbij gebruiken ze hun kennis van de lokale situatie en het beschikbare materiaal. De importeur ziet erop toe dat de artikelen zorgvuldig worden geproduceerd, met respect voor mens en milieu – kinderarbeid komt er niet aan te pas.
Hij werkt intensief en langdurig samen met een aantal vaste familiebedrijven, en ondersteunt hen met training en advies op het gebied van producten, productieprocessen en arbeidsomstandigheden. Ook stimuleert hij de producenten om projecten op te zetten die ten goede komen aan de werknemers. Zo wordt in samenspraak met de werknemers bijvoorbeeld gezorgd voor betere huisvesting en betaalbaar woon-werkverkeer.

Kinderstoeltjes

De kinderstoeltjes en krukjes in onze winkel komen uit Thailand en Sri Lanka en zijn o.a. gemaakt van acaciahout

          
      Thailand                     Thailand                Thailand                     Thailand

     
         Thailand                    Sri Lanka

Wandborden

wanddeco paraplu / metaal
wanddeco vk rood-bruin / metaal / Indonesië
wanddeco herfstblad / metaal
wanddeco cirkels / metaal / Indonesië

Schilderij, Charles Nkomo, Zimbabwe


        Schilderij 3 vrouwen met parasol

Gerecycled metaal

   

drumstel, Nicaragua                      contrabas, Nicaragua              hoorn, Nicaragua


Muziekfiguren van gerecycled metaal, Burkini-Faso
De serveerschaal komt uit Vietnam


De kleine uiltjes zijn kaarthouders

Voertuigen 

      
riksja, bamboo hout                         chopper 28 cm, hout                   ATV-car, hout
Thailand                                               Thailand                                            Thailand

   
motor van fietsketting                      motor van ijzerdraad,
18,5 x 7x 10 cm, koperkleurig,            Zimbabwe
India

        
taxi volkswagen 11.3 x 6 x 7 cm    vrachtauto 10 x 5 x 8 cm,         taxi, 10.5 x 7 x 7.5 cm, 
aardewerk, Peru                              aardewerk, Peru                          aardewerk, Peru

Gerecyclede theezakken        
 

documententas, gerecyclede theezakken, India
bottle-vases_1, India

                   documenten tas en vazen

Stoer, sterk en authentiek; dit unieke materiaal kom je niet vaak tegen. Thee zakken worden in India als verpakkingsmateriaal gebruikt voor het transport van thee van de theeplantages naar klanten. Deze grote zakken van het sterke en waterbestendige Non Woven Polypropyleen worden gewoonlijk gezien als afval en na gebruik daarom weggegooid. Dit materiaal krijgt op deze manier een tweede leven. De Thee zakken worden verzameld, gewassen, uitgesneden en vervolgens genaaid tot nieuwe producten. Elk product heeft een unieke print, afhankelijk van de theeplantage waar de theezakken vandaan komen.

Gezellige Kalamkari kussenhoezen

 

Share
Wereldwinkel Pijnacker