Serviezen en glaswerk

Earthware

Earthware producten worden gekarakteriseerd door neutrale kleuren en een natuurlijke uitstraling, geïnspireerd door de natuur.
De producten worden met de hand gemaakt en zijn fairtrade.

 

Kinta waterkan met mokjes

Deze waterkan is van keramiek en handgemaakt in Vietnam. Met een combi van mat en hoogglans. De buitenzijde heeft daarom goede grip terwijl de binnenzijde zo glad is als glas.
Inschenken kan dankzij de handige schenktuit zonder geknoei. Kan en mokjes zijn geschikt voor gebruik in magnetron en vaatwasser.

De kleur is lichtgroen, maar hij is ook verkrijgbaar in antraciet

Afmetingen
Diameter 8,5 cm. Hoogte 20 cm. Inhoud meer dan 1 liter (5 glazen).

 

 

 

 

 

 

 

 

Piet hein Eek servies ‘Dik’

Ook in de wereld van keramiek is dun de mode. De pottenbakkers van keramiekfabriek Sang Arun doen hun uiterste best om hun serviezen voor de Westerse markt zo dun mogelijk te maken. En dat is behoorlijk lastig. Doe waar je goed in bent, waarom niet gewoon dik, vindt Piet Hein Eek. Daarom dit servies: simpel en strak van vorm, en gewoon duidelijk dik. Het servies is vaatwasbestendig

Cha voorraadpotten

Onze Cha voorraadpotten uit Thailand zijn van crème keramiek en geglazuurd, voor jarenlang plezier. Het deksel zit er stevig op met rood elastiek. De potten zijn er in verschillende maten, voor bijv. knoflook, mosterd of uien. Ook zijn er schalen en schaaltjes verkrijgbaar 

    cha servies      cha voorraadpotten

‘Hanen’-servies uit Thailand

Het met de hand beschilderde servies is vaatwasser bestendig en geschikt voor de magnetron.
Wij hebben o.a. eierdopjes, kop en (gebak)schotel en (hartjes)schaaltjes

                        

           

Bakjes van zeepsteen

Kissii-zeepsteen, zo genoemd omdat het gewonnen wordt in de omgeving van de plaats Kisii in het zuidwesten van Kenia bij het Victoria meer is een zachte soort zeepsteen in verschillende kleuren, van roomwit, grijs, blauw, zalmroze en zwarte steenlagen.
De mannen snijden de steen kort na het delven, als de zeepsteen nog vrij vochtig is, en geven de eindvorm. De vrouwen polijsten de producten met water en schuurzand. Tot slot wordt het eindproduct ingewreven met olie zodat de kleur goed tot zijn recht komt.
Echt handwerk dus!
 
Beehive, schaaltje Kenia
Beehive, schaaltje Kenia
Beehive, schaaltje Kenia
Beehive, schaaltje Kenia
Share
Wereldwinkel Pijnacker