Kaarsen

Kaarsen uit Swaziland:


Swazi Candles worden gemaakt in de Malkern’s vallei in Swaziland en zijn er in veel kleuren en maten. De kaarsenmakers passen de ‘Millefiore’ of ’thousand flowers techniek toe voor de patronen op de kaarsen en gebruiken een harde was voor de buitenkant, die nauwelijks smelt en een mooi doorschijnend effect geeft. Hergebruik met een waxinelichtje maakt de kaarsen extra duurzaam.

Zie voor een filmpje: http://www.wereldwinkeleindhoven.nl/C270-Swazi-Candles.html

Kaarsen uit Indonesië:

  stompkaarsen indonesi           kei-kaarsen indonesi

 

De palmolie van de kaarsen wordt op een duurzame manier geproduceerd Er wordt alleen ingekocht bij volledig RSPO gecertificeerde plantages. RSPO staat voor ‘Roundtable Sustainable Palm Oil’, het platform, dat streeft naar duurzame productie van alle palmolie. Mens en milieu staan daarbij centraal. Naast de duurzame productie is het ook zo dat de kaarsen een langere brandtijd hebben dan kaarsen van paraffine, wat bijdraagt aan de duurzaamheidsfactor. Het kleinschalige bedrijf op Oost Java, waar de palmoliekaarsen gemaakt worden heeft ook haar eigen duurzaamheidbeleid.

Share
Wereldwinkel Pijnacker