Bezoek zilversmid Dambar

Tot onze spijt kan de zilversmid ons niet bezoeken ivm een dubbelboeking. Hij was ook in Weesp uitgenodigd, waar ze hun 35-jarige jubileum vieren. Daarom hebben wij van het bezoek afgezien.

Wel houden we een zilveren sieraden-dag: Alle zilveren sieraden 10% korting!

Dambar werkt als zilversmid in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Hij is indertijd met steun uit Nederland opgeleid tot zilversmid en beheert al jaren met succes een eigen werkplaats. In zijn bedrijf werkt hij met een aantal door hemzelf opgeleide werknemers, die onder goede omstandigheden werken en een leefbaar loon krijgen.

Dambar bezoekt Nederland regelmatig en betrekt ook hoogwaardg gecertificeerd zilver uit Nederland.

Door de economische crisis en de aardbeving van 2015 komen minder toeristen dan voorheen naar Nepal. De opdrachten zijn teruggelopen en de verkopen gedaald, zodat hij niet meer genoeg werk heeft voor zijn werknemers. De handel met Nederland is daarom belangrijk.

Share
Wereldwinkel Pijnacker