Jackfruit, de nieuwe foodtrend

Deze fruitsoort, lokaal ook wel ‘Thong Prasert’ genoemd, kun je op 2 manieren eten: rijp en geel of jong en groen. Rijp jackfruit is zoet. De jonge jackfruit zit bij ons in blik en is ideaal om mee te koken, omdat hij neutraal van smaak is.

Het vruchtvlees neemt makkelijk alle smaken op, waardoor je het heel goed kunt kruiden en marineren. En als je het lang genoeg laat sudderen krijgt het een vlezige structuur. Net echt!  En dat zorgt ervoor dat hij de ideale gangmaker is op het menu van een veganist, vegetariër, flexitariër maar ook van de vleesliefhebber die soms eens wat anders wilt proberen. Kortom: voor iedereen die van lekker en makkelijk eten houdt! Wel zit er minder ijzer en eiwit in en geen vitamine B12

Wilt u het eens proberen, dan vindt u een recept via de volgende link:  Hoofdgerechten – vegetarisch

Nog meer recepten? Ga dan naar http://www.jackfruit.nl 

Ook Albert Heijn besteedt in zijn nieuwste Allerhande aandacht aan deze vrucht

 

 

Share
Wereldwinkel Pijnacker