Mooi Vilt

‘Mooi Vilt’

We hebben al een tijd de vilten bolletjes onderzetters in de winkel. Nu hebben we ook lekker warme sjaals van ‘Mooi Vilt’.

Mooi Vilt is een uniek bedrijf dat eerlijke, met de hand gemaakte producten van vilt verkoopt. Deze producten worden allemaal in Nepal vervaardigd. Eigenaresse Hilda Riessebos reist 1 Ć  2 keer per jaar naar Kathmandu in Nepal om daar in overleg met de handwerksters en viltsters tot mooie ontwerpen en resultaten te komen. De Nepalese bedrijven van Shanti Shrestha zijn twee plezierige en energieke werkomgevingen voor 60-100 vrouwen. De principes van het fairtrade handelen hebben zij hoog in het vaandel staan.

In de ateliers maken ze mooie viltproducten van 100 % wol. Alles wordt gemaakt van schapenwol. Deze wol komt uit Nieuw Zeeland en AustraliĆ« en wordt op aanvraag in de juiste kleur geverfd. De (gekleurde of ongekleurde) wol wordt gevilt en verwerkt tot allerlei verschillende producten. Van engelen tot portemonnees, van sjaals en slofjes tot mobiles om op te hangen. De stof, waarop gevilt wordt is van gerecyclede sari’s of chiffon.

Onderhoud

Weinig wassen, op de hand in lauw water, weinig tot geen zeep gebruiken
Niet laten staan in water, niet wringen
Uitspoelen en in een handdoek rollen om het meeste vocht te verwijderen
Liggend of dubbel gehangen drogen, geen wasknijpers gebruiken
Strijken op wol-stand

     
Share
Wereldwinkel Pijnacker