Pulled Young Jackfruit

       

Handgeoogst in Samroiyod, Thailand. 100% plantaardig, met de bite van vlees. Bron van vezels.

Deze Thaise vrucht kun je op twee manieren eten: rijp en geel of jong en groen. De jonge groene jackfruit is ideaal om mee te koken, omdat hij neutraal van smaak is. Het vruchtvlees neemt makkelijk alle smaken op, waardoor je het heel goed kunt kruiden en marineren. En het heeft direct een vlezige structuur. Net echt! In dit blik vind je pulled jackfruit. Het is lekker makkelijk voor je gemaakt, zodat je de stukjes niet meer uit elkaar hoeft te ‘pullen’. Ideaal als vulling voor bao buns, taco’s of als topping voor over je pizza!

Zie bijv. de recepten voor Goulash met Jackfruit en vegetarische hachee van Jackfruit
Of maak eens de bitterballen met Jackfruit of bulgursalade met Jackfruit

Oorsprong
Hoewel de oorsprong in India ligt, vind je de vrucht tegenwoordig overal in Azië, Oost-Afrika en Latijns-Amerika. De boom kan groeien tot wel 20 meter en de vruchten zijn ook indrukwekkend groot: 5-40 kg! Na 3 tot 3,5 jaar groeien de eerste vruchten aan de boom. De boom is relatief eenvoudig in onderhoud.

Originals
De boeren die jackfruit verbouwen, maken deel uit van de Fairtrade-gecertificeerde groep ‘Fairtrade Pineapple Growers Group’. De volledige groep bestaat uit 49 boeren, die al sinds 2007 Fairtrade ananas en mango voor Fairtrade Original verbouwen. Het verwerken en inblikken van de vrucht vindt plaats in Prachuap Khiri Khan, bij verwerker Samroiyod Corporation. De boerencoöperatie en de fabriek werken nauw samen: op basis van de verwachte verkopen maakt de fabriek een inkoopplan en communiceert dit met de boeren, zodat ze hun oogst kunnen plannen

Share
Wereldwinkel Pijnacker