Tafelaccessoires

Acaciahout

Acaciahout is een veel voorkomende  snelgroeiende hardhoutsoort in Zuid-oost-Azië. De bomen zijn na 12 tot 15 jaar volgroeid en kunnen dan geoogst en bewerkt worden.
De bewoners van Pampanga zijn hier meesters in en het bedrijf, waar Kinta, de importeur, mee samenwerkt heeft meer dan 40 jaar ervaring.

De collectie van Kinta bestaat uit functionele tafelaccessoires, zoals schalen, kommen, borden en slabestekken in naturel en mono- en duokleurencombinaties.
Acaciahout staat bekend om zijn duurzaamheid en zijn mooie nerventekening.

Onderhoud:
Afwassen met water en milde zeep, niet in de afwasmachine of langdurig weken.
Zo nu en dan olie geven

acaciahout schaal       acaciahout slaschaal  acaciaihout_bord  acaciahout houten_dienblad

Olijfhout

Pure Olive wood is een natuurproduct, afkomstig van olijfbomen, die hun productiefunctie voor olijven verloren hebben. Elk product is verschillend van vorm en tekening en daarmee uniek.

Onderhoud:
Hout is van nature aan veranderingen onderhevig en na verloop van tijd kunnen scheuren ontstaan. Om haar mooie kleur en glans te behouden, dient het olijfhout af en toe met een speciale onderhoudswax of olijfolie te worden behandeld. Het olijfhout dient vóór het eerste gebruik met een zachte borstel, lauwwarm water en zeep te worden schoongemaakt. Voorkom langdurige blootstelling aan water en warmte. Olijfhout is niet geschikt voor de vaatwasser.

Recycled papier

De Vietnamese producentengroep Hien in Ho Chi Minh heeft papier als specialiteit.Van afgekeurd papier worden lange stroken gemaakt, die vervolgens worden ondergedompeld in lijm. Behendig draaien de makers daarmee de gewenste vorm

 

onderzetter recl. papier            potten met deksel gerecycled papier               schalen gerecycled papier vietnam

onderzetters             kom met deksel                 schalen

 

Schelpen

placemat dark shell indonesi

Placemat, dark shell 

 

Aardewerk

egel wit prikkerhouder

Egeltje van aardewerk

in doosje met cocktailprikkers

 

 

Share
Wereldwinkel Pijnacker