
Tiramisu chia zaad pudding met kokosmelk
Ingredients
- 6 el chiazaad
- 2 el agavesiroop4 of honing, wanneer het recept niet vegan hoeft te zijnel
- 1 tl vanille-essence
- 4 el kokosyoghurt
- Gehakte nootjes, kokosrasp of chocolade rasp om af te garneren
- 400 ml Kokosolie*
- 1 el Cacao*
- 2 el heel sterke koffie*
Instructions
- Roer de kokosmelk, agave siroop en chiazaad door elkaar en verdeel over 3 kommen
- Roer door 1 kom de vanille, door de andere kom de cacao en door de laatste kom de koffie
- Dek de kommen af en zet een nacht weg in de koelkast
- Verdeel de donkerste (cacao pudding) over 2 glazen, schep hierover de koffie pudding en eindig met de vanillesmaak chiapudding
- Maak de puddinkjes af met een laagje kokosyoghurt en eventueel wat gehakte nootjes, kokosrasp en pure chocolade
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade

Red Velvet Latte
Ingredients
- 50 g witte chocolade
- 6 el bietensap
- 300 ml melk
- 120 ml sterke koffie*
- OPTIONEEL roze sprinkles of verkruimelde merengue voor erover
Instructions
- Hak de chocolade zo fijn mogelijk
- Verwarm het bietensap (laat niet koken) en roer de chocolade erdoor tot deze helemaal is opgelost
- Giet de koffie erbij en verdeel dit over 2 glazen
- Warm en schuim de melk op en schenk deze er rustig overheen
- Garneer eventueel nog af met wat roze sprinkles
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade

Kokoswentelteefjes met gebakken ananas en room
Ingredients
- 2 eieren
- 8 dikke plakken oud, wit brood
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kaneel
- snuf zout
- 1 el kokosrasp
- voor de room
- 1 el suiker
- 1 vanileboon het merg
- chiliflakes optioneel
- munt optioneel
- 1 blik Ananasschijven*
- 200 ml Kokosmelk*
Instructions
- Doe de eieren samen met de kokosmelk, gemberpoeder, kaneel, beetje zout in een kom en schep hier eventueel een beetje siroop uit het blik van de ananasschijven bij. Roer alles tot een glad beslag
- Voor de room is het belangrijk dat de kokosmelk een avond voor gebruik in de koelkast is gezet. Door de kou ‘splitst’ de kokosmelk in een vast en waterig gedeelte. Schep voor de room de vaste kokosroom af van het waterige gedeelte en klop samen met de suiker en het vanillemerg met een mixer tot een lobbige room. De laag vaste kokosroom krijg je het beste door het blik een nacht van te voren in de koelkast te zetten
- Snijd het brood in gelijke stukken van ongeveer 5 centimeter. En week deze kort in het beslag
- Verwarm een eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak hierin de stukken brood om en om tot ze mooi bruin zijn. Bestrijk als laatst de stukjes brood aan 1 kant met een beetje honing en draai ze nog een keer om zodat ze een mooi knapperig kostje krijgen.
- Leg het brood op een schaal en bestrooi met de kokosrasp. Bak in dezelfde koekenpan de ananasschijven kort om en om in wat kokosolie tot ze licht gaan kleuren
Notes
Ingrediënten met* zijn fairtrade
Tip: Heb je wat kokosmelk over? Je kunt het heel handig invriezen in een ijsklontjesvorm

Snelle havermoutpannenkoeken met banaan
Ingredients
- 150 g havermout fijngemalen in de keukenmachine
- 2 kleine, rijpe bananen
- 1 ei
- 1 tl speculaaskruiden
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- Kokosolie
- 200 ml Kokosmelk*
- Honing*
Instructions
- Voeg de havermoutmeel, het ei, het zout, de speculaaskruiden en het bakpoeder in een mengkom en roer goed door elkaar. Pureer de bananen in een aparte kom met een vork totdat ze helemaal fijn zijn. Roer de kokosmelk door de droge ingrediënten en voeg tot slot de gepureerde bananen toe. Meng daarna het beslag goed door
- Verwarm een beetje (kokos)olie in een koekenpan en schep drie lepels beslag in de pan zodat er drie rondjes van gelijk formaat ontstaan. Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur in ongeveer drie minuten gaar en aan beide zijde mooi goudbruin. Herhaal dit tot al het beslag op is
Notes
Ingrediënten met* zijn fairtrade
De basis voor deze snelle pannenkoeken met banaan bestaat uit havermout, een ei, kokosmelk en 2 bananen. Binnen 15 minuten heb je deze makkelijke pannenkoekjes gemaakt. Hoe rijper de bananen zijn, hoe zoeter de pannenkoekjes worden. Gebruik daarom de meest bruine bananen die in je fruitschaal liggen. Zo ga je met deze lekkere havermoutpannenkoeken direct voedselverspilling tegen.
Als topping bovenop het stapeltje havermoutpannenkoeken kiezen wij voor 2 lepels volle yoghurt, cranberries, een beetje jam met wat gehakte pistachenootjes, amandelschaafsel en honing om het af te maken. Maar mix en match volop met ingrediënten die jij lekker vindt. Zo is bijvoorbeeld de combinatie blauwe bessen, plakjes banaan, rozijnen en stukjes walnoot ook heerlijk.

Smoothiebowl met banaan, bosvruchten en avocado
Ingredients
- 1 banaan bevroren
- 150 g bosvruchten bevroren
- 150 g avocado bevroren, in stukjes
- 200 ml Kokosmelk Light*
- 1 el Honing*
Instructions
- Doe het bevroren fruit in een blender en giet hier de gekoelde kokosmelk light bij. Voeg een lepel honing toe en draai tot een smeuïge massa.
- Schep de smoothie in een kom en maak af met toppings naar keuze zoals: vers fruit, granola, noten, lijnzaad, cacao nibs of geraspte kokos!
Notes
Ingrediënten met* zijn fairtrade
Tip: Je kunt ook een smoothiebowl maken met andere combinaties bevroren fruit. Bijvoorbeeld: bevroren banaan, mango en ananas. Heel lekker met een snufje chiliflakes.
Om een mooie ijzige smoothie te krijgen is het belangrijk om alleen bevroren ingrediënten te gebruiken en niet te veel vocht toe te voegen.

Overnight oats
Ingredients
- 35 g havermout
- 1 el rozijnen
- 1 tl gemberpoeder
- snufje zout
- 150 ml Kokosmelk*
- Honing* naar smaak
Instructions
- Meng voordat je gaat slapen de havermout, het zout, de gemberpoeder, de rozijnen en de kokosmelk goed door elkaar in een kom en zet afgedekt een nacht weg in de koelkast
- Haal de havermout voordat je gaat uit ontbijten uit de koelkast en roer nog even goed door. Wanneer de substantie iets te dik is naar je zin kun je nog wat kokosmelk (of water) toevoegen
- Kies je favoriete toppings (fruit, nootjes) en verdeel over de kom. Maak de ontbijtbowl af met een scheutje honing naar smaak!
Notes
Ingrediënten met * zijn fairtrade